Wybraliśmy się ostatnio na taki właśnie piknik. W środku wielkiego parku, pośród tysiąca liści - na drzewach jeszcze i głaskani przez łaskawe promienie jesiennego słońca. Na taką wyprawę zabraliśmy ze sobą niezastąpione słoiki MORE THAN JAR! Nie tylko pięknie się prezentują, ale są bardzo pojemne, masywne i praktyczne. Mam wrażenie, że każdy szczegół w nich jest zaplanowany, a dwuczęściowe zakrętki wprawiły mnie w wielki zachwyt! Mimo, że słoik jest otwarty, dzięki oddzielnemu wieczku wygląda jak zamknięty, ma obramówki od zakrętki i dzięki temu cudownie się prezentuje! My do naszych słoików zabraliśmy ze sobą domową granolę i pyszną sałatkę, a słoiczki dziewczynek zapełniliśmy cytrusami i goździkami by na miejscu zalać jedynie gorącym rooibosem i rozgrzać się! Słoiki MORE THAN JAR można również zapiekać w piekarniku, więc na taki piknik idealnym pomysłem byłaby pyszną szarlotka lub zapiekanka warzywna z rozgrzewającymi przyprawami! :) A tak naprawdę możecie wykorzystać je na wiele sposobów, ogranicza Was jedynie wyobraźnia! Słoiki bowiem mogą zmienić się w świeczniki, pojemniki na przyprawy czy doniczki! :) Polecamy Wam bardzo! :)
SAŁATKA
Tak naprawdę stworzyłam ją ze składników, które najbardziej lubimy i okazało się, że to połączenie idealne :)
Ułożyłam warstwami:
Rukolę
Pomidory
Awokado
Fetę
Łososia
Kiełki
Pomidory i awokado delikatnie posoliłam i posypałam pieprzem. Wszystko ułożone już w słoiku oblałam oliwą i gotowe! :)
GRANOLA
1 szklanka płatków owsianych
po 1 garści orzechów nerkowca, migdałów, orzechów laskowych, pestek dyni
1/4 szklanki słonecznika
2 łyżki syropu z agawy
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka wody różanej (opcjonalnie)
Masło rozpuszczamy na patelni. Wrzucamy płatki, słonecznik i posiekane orzechy. Prażymy. Polewamy syropem z agawy i wodą różaną jeśli jej używamy. Prażymy na patelni do momentu aż granola będzie sucha i chrupka. Ewentualnie dosładzamy syropem. Podajemy z mlekiem, jogurtem lub chrupiemy samą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz