Czasami wydaje mi się, że nie mam już nic do powiedzenia, nic do opisania, że brak już tematów i wyczerpałam wszystkie pomysły na to, co chciałabym Wam opowiedzieć. Prawda jest jednak taka, że każdy nowy dzień to czysta kartka i wystarczy tylko otworzyć się na to co nam przyniesie. Każdy z tych dni może być wyjątkowy, każdy inny. Wszytko zależy tylko od Nas samych.
Czasami trudno jest czerpać z nowego dnia. Czasami wydaje Nam się, że nic się nie wydarza, że historia się powtarza, że każdy dzień jest taki sam. Ale to nieprawda. Nic nie zdarza się drugi raz tak samo. Kawa o poranku zawsze smakuje wyjątkowo. Poranek w pośpiechu zawsze przebiega nieco inaczej. Uśmiech drugiej osoby za każdym razem powoduje inne, choć ciepłe uczucia. Owsianka smakuje inaczej, choć słodzona tym samym miodem. Gorąca woda prysznica obmywa, żegna noc i sen z każdą kroplą bardziej, sprawia, że skóra czerwienieje, choć ten odcień jest zawsze inny, a woda przecież ta sama. Jednego dnia tańce pochłaniają cały czas, innego dnia spokój ducha i ciała przepełnia dzień. Są dni gdy słychać jedynie śmiech, ciepłe słowa i miłość jest jakaś wyjątkowa. Innym razem już smutek i płacz wypełnia minuty. Wydają się wtedy utracone, zmarnowane, lecz to po prostu nasze uczucia. Na każde z nich musimy być gotowi, w każdym z nich widzieć sens. By cieszyć się wszystkim co się wydarza, co nam się przydarza, by brać z życia garściami lub po trochę, niezbyt łapczywie, by jednak czerpać i czerpać, póki w studni życia nie widać dna.
I pamiętać, i nigdy nie zapominać i nie oczekiwać by mogłoby być inaczej, że te wszystkie DNI NIE MUSZĄ BYĆ PERFEKCYJNE, BY BYŁY PIĘKNE!
***
A dzisiaj proponujemy Wam ciasto, które przygotujecie w 5 minut! Ciekawi jesteście? ZAPRASZAMY! :)
Składniki:
3 bardzo dojrzałe banany
1 jajko
1 szklanka płatków owsianych
1 - 2 łyżki syropu klonowego
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki masła orzechowego
3 kostki gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Banany obieramy, łamiemy na kawałki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko i i masło orzechowe i roztrzepujemy do połączenia się składników. Dorzucamy cynamon, płatki owsiane i syrop klonowy. Czekoladę kroimy na małe kawałki i dorzucamy do naszej mieszanki. Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy ciasto i pieczemy przez 20-30 minut w temperaturze 190 stopni.
Taka szybka i smaczna robota się mi podoba�� ale Lenka się zmieniła, fajne ma te długie włoski.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Olcia S.
Dziękuję :) Jest pysznie, spróbujcie koniecznie! Buziaki :*
UsuńCiasto równiez mnie zainteresowało. Szczególnie , że przyrządzenie nie wydaje się takie problematyczne. W ostatnim czasie nie mogę sobie pozwolić na długie gotowanie z uwagi na dzieci oraz inne zajęcia. A czasami ma sie jednak ochotę na coś słodkiego. Myślę,ze na dniach spróbuję przyrządzić ciacho. Zobaczymy jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że zasmakuje! :) Smacznego! :)
UsuńJak zawsze pięknie napisane!
OdpowiedzUsuńDziękuję! :*
UsuńTo był nasz dzisiejszy deser. Pyszne! Dziękujemy pięknie za przepis! ;-)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :) Pozdrawiam! :)
Usuń