Mam
wszystko czego może chcieć od życia 28 letnia dziewczyna. Kobietą będę się
nazywać po trzydziestce, ale póki jej nie mam, jestem dziewczyną. Młodą,
całkiem zgrabną, niezbyt piękną. Mimo to patrząc z boku można by powiedzieć, że
niczego mi nie brakuje. Mam męża z brodą o jakim marzyłam, jest opiekuńczy,
romantyczny i przystojny. Z tym wymarzonym mężczyzną mam dwie cudowne, piękne i
zdrowe córki. Nie mamy jeszcze domu, ale przytulne, urządzone po naszemu
mieszkanie, co prawda chwilowo dywan stanowi nasze małżeńskie łóżko, ale robimy
wszystko by to czym prędzej zmienić. Mąż ma prace, ja mam pracę i pasję w
jednym, a dziewczynki świetne przedszkole. Mamy przy sobie ludzi, którym możemy
ufać, z którymi lubimy spędzać czas, takich na których możemy liczyć. Mamy tak
wiele. Czasami tak trudno to docenić. Człowiek chciałby więcej.
Czasami
zastanawiam się jedynie czy to dobrze, czy źle. Czy mam prawo na więcej, skoro
inni mają o wiele mniej ? Gdzie jest granica między pragnieniem posiadania
więcej, a zachłannością. Nie chodzi mi tylko o rzeczy materialne. Człowiek
chciałby po prostu wiedzieć więcej, doświadczać mocniej, oddychać głębiej,
widzieć wyraźniej, czuć dokładniej.
Czasami
zastanawiam się jak nauczyć się tego by wszystko osiągać powoli, małymi
kroczkami. Nie być zachłannym, nie chcieć wszystkiego teraz i już, bo tak się
po prostu nie da, a zachłanność taka prowadzi jedynie na dno. Jesteśmy w stanie
osiągnąć wszystko, byle by tylko powoli, nie jednym haustem, by nie zakrztusić
się od razu. Człowiek jest taki słaby i tak ciężko to wszystko zrozumieć.
Wszystko siedzi w naszej głowie.
Czasami
zastanawiam się jak to zrobić, by w głowie wszystko było na właściwym miejscu ?
Składniki:
4 kromki
chleba lub chałki
1 jajko
1/3
szklanki mleka (u nas ryżowe)
Szczypta
cukru trzcinowego
Masło
klarowane do smażenia
Do
podania (do wyboru):
Karmelizowany
banan, ricotta z miodem, świeże owoce
Przygotowanie:
Jajko
roztrzepać z mlekiem,dodać szczyptę cukru. Na patelni rozpuścić masło klarowane,
chleb obtaczać w jajku i smażyć z obu stron na złoty kolor. Gotowe tosty
podawać jeszcze ciepłe z wybranymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz